Alla inlägg under maj 2010

Av Milla - 31 maj 2010 11:15

Igår höll vi på att arbeta här hemma, både på huset och i trädgården. Jocke spikade på panel på huset och jag klippte gräsmattan och rensade ogräs.

Barnen lekte JÄTTE bra tillsammans, Linn tog sin storasysterroll ett steg högre i mina ögon sett. Även hos Jocke tror jag. Mathias kom till Jocke och sa att han var trött. Jocke var lite upptagen just då och sa till mathias att han sanrt skulle komma. Då sa Linn att hon kunde gå in med honom och hjälpa honom. Efter ca 10 min kommer hon ut och säger - Nu får ni vara tysta och inte prata högt när ni går in för nu sover Mathias. Jag frågade hur hon hade gjort. - Det var inteså svårt, jag satte på Tv:n och la mig bredvid honom i era sängar. Lilla skruttan.

Lite senare på kvällen var vitill bowlinghallen för att fira Å som fyllde år.


Idag har jag semester eftersom dagis och fritids har studiedag. linn har vrit duktig med Mathias idag med. Det värmer i mitt hjärta och se hur duktig hon är. Man blir rörd. Lite senare idag skavihämta en kompis till Linn som skavara här och dom får leka lite. Det är bara att passapå och låta dom leka så mycket som möjligt, dom ska nämligen flytta i sommar till Gotland. Linn tycker inte att det är så kul och jag förstår henne. Jag tycker samma sak.


Igår tog jag mig ikragen och var ut och joggade en sväng. Det var jobbigt vill jag lova. Det är ju jättebra att jag började träna igår när det är på onsdag jagska springa vårruset. Men bättre sent än aldrig. Skulle verkligen vilja komma igång med lite mer träning. Men jag tror att det blir svårt att hinna mer denna vecka. Åker ju till Sala på torsdag efter jobbet. Men jag skulle kanske kunna springa en sväng iSala på fredag. Har man bara tagit sig igenom dom första 4-5 gångerna så blir det ju lättare. Skulle vara skönt att få det tille en rutin i vardagen. Men sen att jogga inte ligger på min 10 i top lista gör ju inte det lättare. Men jag vill och jag kan gäller bara att visa det för mig själv. trodde att det skulle kännas lite värre i benen, men det kommer nog imorgon.



Av Milla - 28 maj 2010 20:18

Har haft en skön dag på jobbet. Det var faktiskt ganska lungt fast det va fredag. Hämtade barnen och åkte hem och startade löddermaskinen. Efter lite mat ringde jag mamma. Då somnar Mathias i mitt knä i soffan. Det kostar att ligga på topp. Så då passade jag på att ha lite mys tid med Linn.Just nu kollar vi på "talang" och dricker läsk och äter chips. Skönt att få ha lite egen tid med henne.

Men det kommer jag att ha imorgon med,troligtvis. Ska åka och kolla på avslutningskläder till henne och regnkläder och gummistövlar till Mathias. Sen försöka passa på att ta en fika med C.L Har inte träffat henne påminst 6 mån om inte längre. Men detska bli trevligt,om vi nu kan träffas.


Nu ska jag ta och umgås med dottra mi.


Sköt om er!

Av Milla - 27 maj 2010 19:57

Idag satt jag och hade planering,då min mobil ringde ljudlöst i fickan. Det var rektorn från där Linn och Mathias går. Jag hade ju mailat honom igår och även till exp, så han ville ringa och berätta situationen. Jag hade inte förväntat mig att han skulle ringa upp mig. Jag vet inte om jag fick höra hela sanningen, men jag tycker att det var bra att han ringde upp. Det kommer att varaett extra möte på dagis nästa vecka innan föräldramötet, men jag kan inte gå,men jag har framfört mina åsikter till personer som kommer att vara där. pratade även med enavordinarie personal idag när det var drop in fika. Efter att det varit drop in på dagis, så var det dags för vårfest på skolgården för Linn. Där fanns det korv/hamburgegrillning, fiskdamm, loppis,popcorn/chip,lotter,hästridning m.m Det blev hästridning, fiskdamm och popcorn och lite rundvandring innan viåkte hem för att äta kvällsmat. Nu har det varit duschningoch strax sänggång. Jag skulle vilja läggamigtidigt jag med,men jag ska åka och hämta min kusin L som ska sova här ikväll. Hon jobbar till 23, sen ska hon ta sig ut hit till öarna, jag får hämta henne här i krokarna. Men det får gå. Hon får lägenhet här nästa vecka.


Nu ska jag lägga barnen.

Av Milla - 26 maj 2010 22:42

I går skickade jag in mina betyg till ansökningen,så nu kan man börja hoppas på riktigt. Som det känns nu är jag jättesugen på att börja plugga i höst. Att det bara är 1 dag iveckan känns toppen. Men jag vet inte om jag vågar tro något ännu, men jag hoppas att det inte dröjer allt förlänge innan jag får svar.


I går hittade jag en lapp på Mathias hylla på dagis att den ena fröken inte får vara kvar, hon jobbar sista dagen på fredag. Det känns inte så kul. Mathias och alla andra barn tycker jättemycket om henne. Jag fattar inte varför hon måste sluta. Alla barnen är ju kvar,hon kunde ju allafall ha fått varit kvar till dom stänger för sommaren. Men så är inte fallet. Men jag har dragit mitt strå till stackenoch mailat båderektorn och den som jobbar på expeditionen och talat om att jag tycker att det är fel. Jag vet att jag inte är ensma som har gjort det. Om man inte har trygghet i personalgruppen hur ska man då kunna göra ett bra jobb med våra barn? Jag hoppas verkligen att dom tänker om och låter henne stanna. Men känner jag den här kommunen rätt så kommer fallet inte att bli så.


Min kväll ikväll har inte varit någon dans på rosor. 2 övertrötta barn, ingen rolig kombination. Men nu är det bara 2 kvällar kvar sen är det 2 veckor tills Jocke jobbar kväll nästa gång, skönt. Lite lättare att vara 2.


Nu ropar kudden på mig.



Av Milla - 23 maj 2010 13:31

På förmiddagen tog jag bilen till Hässelbystrand och plockade rabarber hos några bekanta, sen hem och kokade rabarber saft (inte riktigt klar ännu, men den ska stå och dra en bra stund), sen bakade jag en rabarberpaj och sen till lunch blir det makaronipudding. Tycker att jag har varit väldigt effektiv än så länge på dagen och det är många timmar kvar av den. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på, men någor blir det och sen ska jag faktiskt läsa lite i min nya bok.Mari Ljungsteds nya. Har läst alla hennes böcker och jag rekomenderar dom varmt.


Linn har en kompis här så hon är sysselsatt några timmar till.Mathias tar en liten vilaoch Jocke kollar på tv, hans planer för dagen grusades helt nu när det regnar. men men.


Imorgon tar jag nog med mig lite rabarberpaj till jobbet och bjuder på. Vet inte om jag ska ställa det i personalrummeteller på våran avd, det blir nog våran så kan man ju säga åt de andra att det finns. Annars finns ju risken att man blir utan och det skulle ju inte va så kul.


Jag ska nog försöka ut och jogga en sväng idag, men då måste det först sluta åska. Jag måste komma igånglite innan jag skaspringa vårruset, dtärlätt att skjuta det tills imorgon och när morgondagen kommer skjuter man på det igen osv.


Nu ska jag kolla puddingen i ugnen.

Av Milla - 21 maj 2010 20:59

Idag kom äntligen endel av mina betyg,nu väntar jag bara på gymnasiebetygen sen kan jag skicka in allt och hoppas på att jag blir antagen. Dom kommer förhoppningsvis på onsdag. Hon visste inteomhon skulle hinna fixa det tills idag, men senast måndag. Sen är det fixat och klart. Sen är det bara att börja hålla tummarna igen. Jag villverkligen gå den här utbildningen. Hoppas, hoppas.


idag rensade jag lite ogräs igen,men det finns mycket kvar. Men imorgon skajag åka till hallen och jobba några timmar, men det skan vara skönt med lite extra klirr i kassan :)


Nu ska jag ta och lägga Mathias så att jag kan fixa mina naglar. Sen nästa vecka hoppas jag att jag kan köpamin gelelampa så att jag kan göra gele istället för akryl. Det luktar inte så himla gott när jag gör naglarna. Men det funkar. Men ska man göra det ofta så är det bättre med gele. Sen tror jag att det är bäöttre för naglarna.


Ha en trevlig helg alla Puss på er!

Av Milla - 19 maj 2010 22:31

Började jobba på min vanliga avd idag.Men på eftermiddagen fick jag gå över till en annan. Det var trevligt. Kändes helt ok. Det var 2 som var sjuka där. Kl:14 komen tjej och visade träskor i personalrummet. Det bara vimlade av folk där. Hittade ett par som jag gillade och köpte. Så om 3 v blir man med träskor igen. Jag har nog inte ägtett par träskor sen jag typ gick i klass 6, det varintei går vill jag lova. Men domvar snygga och sköna tycker jag iallafall. Jag och Å.J köpte exakt likadana,så var 2 som gillade dom.

Efter jobbet åkte jag och hämtade barnen, sen bar det iväg till hallen och lilla KM. Dom var superduktiga dom som var med. En av spelarna skrällde lite och tog en finfin andra plats. Inte så att hon inte kan spela,men jag tror inte att hon trodde själv att hon skulle komma så bra. Men hon har att brås på från båda föräldrarna. Stort grattis J.

I morgonså ska jag spela final i Åkeshovscupen. Ska bli kul att se hur det kommer att gå. Vi är några som ska spela så det kommer antagligen att ta tid.

Hade jag varit hemmahade vi väl haft familje fejd. Det är ju Sverige - Danmark i hockey VM och där är vi inte riktigt på samma sida, maken och jag. Men vi får väl se hur det går.Jag kanske hinner hem innan matchen är slut.

Nu är det dags för en dusch och sen ner i sängen.

Av Milla - 16 maj 2010 22:39

Satt och funderade efter det som hände i helgen hur vissa gör när dom ska söka jobb. Hittar dom jobben i cornflakes paketen? - Vad är det här? Va kan man bli vakt eller dörrslusk så lätt och samtidigt tjäna pengar?Då måste det vara något för mig. Jag har endel muskler, jag är inte rädd för att säga till omnågon/några stör, jag ser lite snygg (tycker jag själv) ut och lite biffi är jag nog. Bra, jag kan bli vakt på krogen. Dörrslusk, då är det bra att vara överviktig, då kan jag bara ställa min hydda i dörrhålet så kan ingen varken komma in eller ut och inte springa omkull mig. Klart!

Nu låter jag väldigt negativ,men efter helgen så kan jag säga att det kändes lite så. Att de som jobbade där vi var inte var direkt lämpade för det yrket som hade. Jag har många vänner som har jobbat som vakter och ja,vissa av dom har nog använt sitt yrke till att vara lite extra "grymma", känslokalla och lite andra saker bara för att dom "får" vara/göra det. En sak jag såg i lördags var nästa så att jag fick en chock. Försökte prata lungt och sansat med den ena vakten på krogen för att få svar på en fråga. Men han var inte så villig  att vara tillmötesgående. Antagligen var han rejält trött på vårat sällskap och alla som ville prata. Men det tillhör hans yrke att vara hjälpsam. Men när jag stod och pratade med honom så bara vänder han sig om och börjar "hångla" meden gäst som just kommer och bara vänder mig ryggen. Hur kan man bara bete sig så. Vi har betalat för att bo där och då ingår det att man får vara på krogen där man bor. Att man ställer sig och hånglar med en gäst tycker jag tyder på att den personen inte är på rätt plats. Kanske dags att börja se över personalen som jobbar som vakter på vissa ställen.

Nu har jag fått sagt/skrivit det jag ville ( tror jag iallafall) så nu avslutar jag detta.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards