Alla inlägg under december 2009

Av Milla - 20 december 2009 16:33

Det finns många olika slags vintervägar. Dommman kör bil på, dom man kan åka skidor på (vet att det heter spår), dom man skottar för att ta sig fram på mfl.

Idag skulle jag åka och plocka upp min mammma ca 6 mil här ifrån. Vi skulle mötas på halva vägen. Jag avskyr att köra när det är snö på vägarna och snöar. Det gjorde det idag när jag började min lilla resa med barnen i bilen.  min man har gett mig några tips för att det inte ska kännas så jobbigt att köra på vintern. Dom är jag honom evigt tacksam för, tack Jocke. Men idag när jag körde så kändes det riktigt roligt att köra även fast det var lite halt och snöade. Men det gick bra. När jag körde ute på motorvägen stod det lite bilar här och där, vissa hade nog bara fått stopp medans andra hade kört av vägen. En bil hade troligtvis snurrat och satt sedan fast på mitt räcket mellan körbanorna. Antar att han/hon inte har hållit rätt hastighet. jag kan ibland känna mig som en gamal kärring närjag kör på vintervägar, men hellre det och jag kommer fram än att jag sladdar av, särskilt när man har barn i bilen. Idag när jag satt och körde så tänkte jag på råden ja fått, håll löst i ratten och låt ratten göra jobbet och håll avstånd. Jag höll avstånd och höll löst i ratten. Men vissa dårar som kör om vet jag inte hur dom törs hålla den hastighet dom håller. (jag körde iallafall i 80-90), Det var bara ett stort vitt snömoln som komsusande förbi ibland. Även omjag håller avstånd och kör försiktigt kan ju olyckan vara framme pga att vissa bilförare tror att det är typsvenska rallyt dom kör.Dom kan ju få sladd och orsaka en krock. Varför kan man inte ta det försiktigt på vägarna. Även om man inte är rädd om sitt eget liv så kan man väl tänka på dom andra som är på vägarna.


nog om det. När jag kom hem så tog jag och skottade från huset ner till bilarna, sen även fram till lillstugan där mamma bor när hon är här. Så nu är det gjort.

Nu känner jag mig nöjd för dagen med allt jag har gjort, så nu ska jag ta och bjuda mamma på glögg och bara vara.


Hej så länge.

Av Milla - 19 december 2009 18:01

Idag har jag gjort enhel del. Städat, städat,tvättat,vikt kläder, dammsugit och lagatmat. Inte allt på en gång, men det har tagit mig hela dagen. Sen har juldukar stykits och lagts fram och julgardiner upp. men nu är jag nästan klar. har bara att dammsuga köket och svabba av det kvar,men det får bli imorgon. nu orkar jag inte mer. nu sitter jag i soffan med en massa tända ljus och ska strax göra lite middag. Det får bli köttfärspaj idag.

Har inte hört ett ord ifrån linn och farmor, men det går nog bra. Annars skulle jag ha hört något.

Men just nu är jag helt färdig. Ska nog ta ett varmtbad med levande ljus  idag. Det har jag gjort mig förtjänt av.


Hörs kanske senare.

Av Milla - 18 december 2009 21:53

Nu sover barnen,hoppas det blir  hela natten.

Ikväll när jag gick och nattade Mathias flippade jag runt på kanalerna på tv:n.På 4+ visade dom ET.Jag fick bara se de sista 10 min.En helt underbar film.


Linn ska ev sova över hos farmor imorgon, något farmor ville.Dom skulle hitta på någotunder dagen med kusin E,sen ville hon att Linn skullesova över. Jag är inte så himla förtjust i det,men kan inte säga nej. Det är ju ändå släkt. Det är en lång historia varför. Men vi får se om det blir av. Linn hade lite feber idag,får kolla imorgon bitti hur hon mår.Hon klagar på att hon har ont i halsen och har gjort det några dagar.Jag vill inte att hon ska vara sjuk under jul. Förhoppningsvis var det bara idag hon hadefeber.mathias hade ju feberi onsdags,men ingen igår.


Nu ska jag mysa till det i soffan och bara vara.Det ska bli så skönt.

Ha en fortsatt trevlig fredag.


Av Milla - 18 december 2009 13:56

Idag var jag på Linns julavslutning i kyrkan. Det var fint och lagom långt. Det är jobbigt för barnen om det drar ut på tiden, men det härtog ca 30 min. Men jag tyckte att jag var ute i god tid, men inte då.Fick stå i gången och kolla. Men det gick bra det också. Men det var lite tungt att ha Mathias på armen hela tiden. Fick sitta på hur med honom i knät,när jag sedan reste på mig hade jag domnat bort i hela underbenen. Det tog ettag att skaka loss.

Sen bar det iväg för att inskaffa presenter till fröknarna. Det blev en jättefin lite ljuslykta ntill var och en.

nu ska jag fortsätta med min städning som jag inte gillar. tycker att det är jobbigt, särskilt när man har båda barnen hemma.

Av Milla - 17 december 2009 09:07

Är hemma från jobbet idag. Sonen hade feberigår kväll,men nu är det ingen feber.Jag hade hoppas på att han skulle klara hela den här veckan,men han har ju varit hostig så det var beräknat att det skulle komma något. Får se hur det ser ut fram emot lunch. Men stora syster är i skolan,så henne ska vi hämta på eftermiddagen.Tar kanske pulkan och hämtar henne med.det ärvällika bra att passa på medan det finns snö. Det tar ju inte så många minuter att gå dit och frisk luft och mycket kläder är nog bara bra om han inte får feber under dagen.


Nu har jag fått lite ork genom lite kaffe, så nu ska jag börja jobba lite här hemma.


Hörs lite senare.

Av Milla - 16 december 2009 22:38

Jag har haft fullt upp här hemma på kvällarna med en massa saker. Har inte haft ork eller lust att blogga. Men gör ett litet försök nu.

Har skruvat ihop en ny säng till Linn,tvättat,städatoch försökt att få allt att gå ihop.Men nu är jag helt slut.

Det är ju endel att stå i på jobbet så här i slutet på terminen. Pysse och annat.


Idag hade vi julslagning på bowlingen,men det gick inte alls bra för mig. Dels gjorde min tumme grymt ont,skulle nog inte ha spelat,men det som inte dödar det härdar. Men ska försöka träna lite i helgen. Skulle behöva det. Samtidigt skulle nog min tumme behöva vila så att det inte gör så jä..a ont i den.


När jag kom hemikväll kände jag att Mathias var varm,så jag kollade tempen på honom, 38,6. Bara att ge alvedon och ringa Å och tala om att jag måste vabba imorgon. Inte det jag ville nu. Men men.

Just nu känns mitt liv piss. Fattade att han skulle bli hängig eftersom han är lite snorig och har hostat endel.


Nu ska jag borsta tänderna och lägga mig och dra täcket över huvudet och hoppas att morgondagen blir bättre.




Av Milla - 13 december 2009 18:55

Idag har det varit full fart här hemma. Tvn i vardagsrummet sitter på väggen, bänken den stod på, tömd och ute på verandan, tvättmaskinen snurrar för andra gången, tur med bilen till kallhäll,brommaplan,dumpa kusin där och sen hem där det väntades med stor förväntan på pepparkaksbak. Mathias kan jag ju inte påstå var till så stor hjälp, förutom att hälla ut mjöl överallt. Men nu är dom klara.

Nu sitter jag i soffan och funderar på vad vi skaha till middag. Det lutar åt att det blir pizza. Kanske inte den bästa middagen,men rätt gott ibland.


Sen är det en film jag vill seikväll som börjar kl:21. Imorgon ska Mathias ha lucia på dagis. Jag hoppas att jag hinner kolla på hela innan jag lär åka och hjälpa skolsköterskan att dra upp vaccin.Imorgon är mina elever som ska få sista sprutan. Sen är det bara tisdag kvar sen är hela skolan klar.


Imorgon kommer Linns nya säng, då blir det till att fixa i hennes rum. Ska bli så skönt för henne att få det lite större.


Nu ska jag prata med Jocke om vad vi ska äta så att klockan inte blir allt för mycke.


Kram på er!

Av Milla - 12 december 2009 22:57

till IKEA blev det idag för att handla lite. Det blev inte så mycket, men det vi behövde,förutom att jag glömde glödlampa till min sänglampa.Får handla det på ICA imorgon istället. Jag klarar mig nog en kväll till.

Ikväll blev det tacos till middag,det blir nog tacospoos av resterna imorgon. Men det är så gott så det gör inget. Sen har vi spelat lite buzz här hemma och bara slappat.

Lite skumpa för att fira VMguldet av sveriges damer i innebandy. Bra jobbat brudar.

Nu är det lite halvsegt som vi alla sitter i soffan. Barnen sover.


Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards